Σχετικά με εμάς

Το όραμα μας

Μια μικρή ιστορία 22 ετών…

Το 2000, έχοντας ήδη διαγράψει μια επιτυχημένη επαγγελματική καλλιτεχνική πορεία, ο Γιάννης Αλυγιζάκης και η Εύη Μαρινάκη αποφάσισαν από κοινού να συμπράξουν σε μια προσπάθεια διάδοσης της τέχνης μέσα από καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις.

Η σύμπραξη αρχικά ήταν άτυπη αλλά σταδιακά πήρε τη νομική μορφή της ΜΚΟ Αθηνά Κύτταρο Ζωής, Τεχνών & Γραμμάτων. Η Αθηνά ΚΖΤ&Γ έγινε η καλλιτεχνική στέγη και το λίκνο ιδεών και δράσεων τέχνης, εκπαίδευσης και πολιτισμού. Το 2007 δημιουργούν το «Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού» με δύο περιόδους δράσεων, μία εαρινή και μία χειμερινή.

Έκτοτε έχουν γίνει περισσότερες από 500 δράσεις «Τέχνης & Πολιτισμού» οι οποίες περιλαμβάνουν:  

Συναυλίες, ρεσιτάλ, σεμινάρια, διαλέξεις, θεατρικές παραστάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις, masterclasses, webinars κ.α.

Σε ετήσια βάση, με κοινωνικά και καλλιτεχνικά κριτήρια, προσφέρονται υποτροφίες για σπουδές μουσικής σε νέους ταλαντούχους σπουδαστές. Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί περισσότερες από 100 υποτροφίες.  

Το όραμα μας εκτείνεται στη δημιουργία μιας αλυσίδας κοινωνικής αξίας και συνεισφοράς με άξονα την τέχνη και τον πολιτισμό.

Η Αθηνά ΚΖΤ&Γ δεν έχει επιδοτηθεί και δεν λαμβάνει καμία επιδότηση από το κράτος, το δημόσιο ή την ΕΕ.    

η ιστορία μας

Γιάννης Αλυγιζάκης & Εύη Μαρινάκη

03-aboutus2.jpg

2000

Η αρχή...

Το 2000 ξεκινάει η σύμπραξη και οι πρώτες καλλιτεχνικές δράσεις «Τέχνης & Πολιτισμού»  

Τα "Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού"

Το 2007 ξεκινάει το «Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού». Πρόκειται για δύο φεστιβάλ, το «Εαρινό Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού 20-20» και το χειμερινό Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού “Ημέρες Αγάπης”

05-courses5.jpg

2007

14-shows6.jpg

2008

Πιστοποιημένες μουσικές και θεατρικές σπουδές

Ξεκινάνε τα επίσημα προγράμματα αναγνωρισμένης μουσικής εκπαίδευσης από το Αθηναϊκό Ωδείο και η συνεργασία μουσικών και θεατρικών σπουδών με πανεπιστήμια του εξωτερικού.  

Η Αθηνά ΚΖΤ&Γ Σήμερα

Σήμερα η Αθηνά ΚΖΤ&Γ είναι μια δραστήρια μη κερδοσκοπική εταιρεία για την τέχνη, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και το περιβάλλον, με σημαντική δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Χιλιάδες ακροατές έχουν βρεθεί σε δράσεις μας και έχουν κάνει εγκωμιαστικές κριτικές. Παράλληλα εκατοντάδες σπουδαστές έχουν εξελίξει και έχουν διευρύνει τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες.

Νέοι, παιδιά και ενήλικες έχουν αποκτήσει μια σχέση ζωής με τη μουσική, που ο καθένας ανάλογα με τις πεποιθήσεις και τις επιθυμίες του την έχει χρησιμοποιήσει και την χρησιμοποιεί για την προσωπική του ανάπτυξη και ευεξία ή ως επάγγελμα.

Η Αθηνά ΚΖΤ&Γ έχει εξασφαλίσει ένα πρόγραμμα σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων συνδυαστικά με ένα μεγάλο φάσμα καλλιτεχνικών δράσεων με τη συμμετοχή εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων. Έτσι, τέχνη και εκπαίδευση γίνεται πράξη με βιωματική και άμεση εμπειρία με τη συμμετοχή όλων.      

Αθηνά Κύτταρο Ζωής Τεχνών & Γραμμάτων

Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την τέχνη, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και το περιβάλλον